Recenzije

Čuvar izgubljenih stvari – Ruth Hogan

Čuvar izgubljenih stvari – Ruth Hogan
Izadavač: Mozaik knjiga
S engleskog prevela: Mirna Čubranić
.
Čuvar izgubljenih stvari je dirljiva priča, pomalo tužna, ali puna nade. Roman pun zanimljivih detalja, temeljen na snažnom karakteru likova. Ovdje glavni likovi imaju svoje predivne priče o kojima ćete s užitkom čitati. Pratimo dvije različite priče koje se na kraju povezuju na divan način.
čuvar

U glavnoj priči pratimo sredovječnu ženu Lauru, koja nasljeđuje dom starijeg pisca o kojem se brinula. Anthony Peardew sve svoje izgubljene stvari koje je godinama čuvao, nakon smrti ostavlja njoj. Laura tek nakon njegove smrti otkriva sobu prepunu izgubljenih predmeta koje je pronašao i katalogizirao tijekom godina. Uz svaki predmet nalazi se i ceduljica na kojoj piše gdje je predmet pronađen i kad, te kome je možda ispao. Njegova posljednja želja je da na neki način ujedini što više nestalih predmeta s njihovim vlasnicima. Kako se priča dalje razvija tako i Laura postaje manje ogorčena, manje sebična i sigurnija je da zaslužuje sreću, dugo nakon raspada nesretnog braka od kojeg je i pobjegla. Vrtlar Freddy budi nove osjećaje u Lauri i pomaže joj u izvršenju zadatka koji je dobila. No pomaže joj i Sunshine, jedna posebna djevojka, s posebnim sposobnostima.
Paralelna priča koja se proteže kroz cijelu knjigu, prati Edie i Bombera i njihovo prijateljstvo dugo 40 godina. Na šarmantan način se likovi iz te dvije priče povezuju, pokazujući kako su im životi isprepleteni. To je priča o ljubavi i tuzi, te utjecajima koje stvari mogu imati na čovjekov život.

Slatka priča, savršena da u njoj uživate u omiljenom naslonjaču, u dugim ljetnim večerima. Jako mi se svidjela ideja o čuvaru izgubljenih stvari. A obje priče su poprilično razdvojene pa je zanimljiv način na koji ih je autorica na kraju spojila u jednu. Ruth Hogan proglašavaju sljedećim Backmanom, pa me jako zanima u kojem smjeru će ići njene buduće knjige.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s