Recenzije

Grimizna kraljica – Victoria Aveyard

Grimizna kraljica: Victoria Aveyard
Izdavač: Znanje
Prevela: Ana Katana


Victoria Aveyard u Grimiznoj kraljici upoznaje nas sa svijetom podijeljenim krvlju, srebrnom i crvenom. Crveni su „obični“ ljudi kojima vlada srebrna elita koja posjeduje božanske supersile i svijetom izdaja i laži, gdje jedna pogreška može značiti sigurnu smrt. Ovo je prvi dio serijala o hrabroj sedamnaestogodišnjoj Mare Borrow, siromašnoj crvenoj djevojci koja je do nedavno živjela svoj obični seoski život.

grimizna


Mare vodi jednostavan život sve dok se ne nađe u Srebrnoj palači gdje radi kao posluga. Okružena ljudima koje najviše mrzi otkriva da i sama posjeduje smrtonosnu moć unatoč svojoj crvenoj krvi. Ona je prijetnja za srebrne i njena sposobnost prijeti uništiti ravnotežu njihove moći. Strahujući od njene moći srebrni je skrivaju u svojoj palači i proglašavaju davno izgubljenom srebrnom princezom koja je zaručena za njihovog princa. Iako zna da će i samo jedna njena pogreška značiti sigurnu smrt, Mare radi kako bi pomogla Crvenoj gardi, militantnoj skupini otpora koja želi srušiti Srebrni režim.

Toliko se toga događa u ovoj knjizi da ćete kao čitatelj imati mnogo pitanja kako priča napreduje. Naša glavna junakinja će se pokušati uklopiti u ovaj novi svijet u koji je dospjela, ali će istovremeno biti zaglavljena između novog i starog svijeta. Rat između crvenih i srebrnih je glavna tema ove knjige, zanimljivo je vidjeti način na koji treniraju kako bi savladali svoje moći, ali i naučili ih koristiti. Kako to obično biva u knjigama distopijskog tipa, saznat ćemo puno o pogubljenjima, kažnjavanju i borbi za preživljavanje.

Grimizna kraljica je za mene bila zaista odlična distopijska priča i čim sam krenula s čitanjem nisam mogla stati, stoga se iskreno nadam da će i nastavci biti jednako uzbudljivi. Radnja se ne odvija prebrzo i ima savršenu količinu detalja i opisa tako da vas ne opterećuje previše, a opet sve jako brzo možete poloviti. I kao što sam već spomenula knjiga je puna napetosti, akcije i misterija, taman za svakoga po nešto.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s