Recenzije

Savršeni – Cecelia Ahern

Savršeni – Cecelia Ahern
Izdavač: Profil
Prevela: Silva Tomanić Kiš


Celestine North živi u društvu koje zahtjeva savršenstvo. Nakon što je bila proglašena nesavršenom od strane moralnog suda njen život potpuno je slomljen, a njezina sloboda je nestala. U nastavku ove duologije Cecelie Ahern upravo Celestine će pokušati dokazati da nesavršenstvo kao takvo ne postoji. Prošle godine imali smo priliku pročitati prvi dio „Nesavršeni“ i mene je knjiga oduševila. Vrlo brzo me uvukla u priču o podjelama između savršenih i nesavršenih, nepravednosti u životima ljudi koji ništa krivo nisu učinili. Prvi dio je završio s Celestine u bijegu, a sad u ovom nastavku pratimo što joj se dogodilo nakon što je pobjegla.

cece


Celestine se skriva na farmi svog djeda i pokušava ne biti uhvaćena. Djed i neki od njegovih radnika na farmi ju uspješno skrivaju, barem za neko vrijeme. Budući da je sudac Crevan izjavio da je ona velika prijetnja javnosti, morala je živjeti kao duh. Kada su zviždači opkolili farmu njenog djeda, Celestine nije imala drugu opciju nego pobjeći s atraktivnim Carrickom kako bi se spasila. Zajedno s njim kreće u avanturu istjerivanja pravde za nesavršene. Ona posjeduje veliku moć, ali i bitno sredstvo ucjene suca Crevana, kao i cijelog sustava. Zahvaljujući napetostima i sve većem broju nesavršenih, Celestine odluči riskirati svoj život kako bi spasila i sebe i sve ostale nesavršene.

Ova hrabra mlada žena osvaja na prvu sa svojom iskrenošću, nevjerojatnom snagom, i velikom željom za pravednošću. Doza romantičnosti u odnosima između Celestine i Carricka, ali i predivna snaga i borbenost njene obitelji, koja joj ni u jednom trenutku nije okrenula leđa, bez obzira koliko je to za njih bilo opasno jednostavno opijaju. Ako ste pročitali prvi dio onda znate o čemu pričam i vjerojatno s jednakim veseljem iščekujete i ovaj nastavak.

Standardno dobra Cecelia Ahern, odlično se snašla i u distopijskim vodama, u ovoj duologiji obuhvatila je teške teme međuljudskih podjela i osuda, te rekla jako puno u samo dvije knjige. Ova knjiga predstavlja odličan završetak duologije i nadam se da će autorica nastaviti s pisanjem YA fikcija jer to jako dobro radi.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s