Recenzije

Sve što znam o tebi – Karen Cleveland

Sve što znam o tebi – Karen Cleveland
Izdavač: Profil
S engleskog preveo: Saša Stančin

Ova knjiga isporučuje i više nego što od nje očekujete. Iako se kod debitantskih romana od autora nikad ne očekuje da isporuči sve, kod Karen to nije slučaj. Ona obećaje mnogo, ali i isporučuje mnogo.

sve što


Karen se susrela sa svojim budućim suprugom u isto vrijeme kada je počela raditi u CIA. Uz svu tu zaljubljenost ipak su joj kroz glavu prolazile i mračne misli o novoj osobi u njenom životu. Kao analitičarka CIA-e mnogo je puta bila upozoravana da bi joj se netko od neprijatelja mogao pokušati približiti na intimni način. U početku se jako brinula koliko je on iskren prema njoj i da li je iskren. Tako da ta neka ideja o konačnoj izdaji nikad nije nestala, zapravo postala je inspiracija za ovaj debitantski roman. Napisala ga je 2016. godine na porodiljnom dopustu nakon što je rodila drugog sina.

Vivian Miller je CIA-ina agentica, radi na algoritmu koji će agenciji pomoći identificirati ruske špijune takozvane „spavače“ koji se skrivaju u SAD-u. Svaka skupina spavača sastoji se od pet osoba i jednog upravitelja koji im daje upute što činiti. Koristeći svoj algoritam Vivian je jako blizu hakiranju računala i posljednjeg čovjeka. Rusa imena Jurij.

Njezin suprug Matt se brine za njihovo četvero djece jer radi od kuće i ima više vremena od Vivian koja često radi do kasno u noć. Teško joj je što ne može više sudjelovati u odgoju svoje djece, pojesti ručak s njima, pokupiti ih iz škole ili vrtića, ići na preglede s Calebom, jedinim od blizanaca rođenim sa srčanom manom. Na početku knjige Vivian na kratko uspije upasti u Jurijevo računalo i kopirati mapu s nazivom „prijatelji“. U mapi se nalaze slike spavaćih agenata u Jurijevoj skupini. Četiri su potpuna stranca, dok je peti njen suprug Matt.
Dok pokušava riješiti laži i obmane, te saznati pravu istinu o svom suprugu, Vivian upada u vrtlog iz kojeg će teško izaći. Ne želi prijaviti supruga, a ne može ni raditi protiv domovine. Što će odlučiti? Stvari se još više kompliciraju kada Jurij otkrije sve što Vivian pokušava i krene ju ucjenjivati prijeteći da će joj ubiti djecu. Sve što ona želi je da djeca budu sigurna.

Kroz cijelu knjigu suosjećate s njezinom dilemom i želite joj pomoći, ali nije lako spasiti sve što voliš i odraditi posao na ispravan način. Vivian je obećala braniti svoju zemlju od svih neprijatelja. Ali sada se suočava s nemogućim odabirom. Razbacana između odanosti i izdaje, sumnje i ljubavi, može li kome vjerovati? Knjiga je napeta i šokantna od prve stranice. Kad jednom krenete čitati, teško će vam biti stati. Jer upravo otkriće na početku i zapleti kroz sredinu neće vam dati da stanete. Ako ste ljubitelji dobrih kriminalističkih serija i odličnih trilera onda je ovo knjiga za vas. Filmska prava su već otkupljena i mislim da je ova knjiga odličan predložak za film.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s