Recenzije

Trinaest razloga zašto – Jay Asher

Trinaest razloga zašto – Jay Asher

Izdavač: Algoritam

Prevela: Lidija Milenković Ečimović

‘Trinaest razloga zašto’ je tinejdžerski roman, američkog pisca Jaya Ashera. Objavljen je 2007. godine, a prava su prodana u 14 zemalja diljem svijeta. Jay Asher je tijekom obilaska muzeja dobio ideju za ovu knjigu. Prodana je u više od 750.000 primjeraka i postigla veliki uspjeh. Netflix je u ožujku 2017. godine objavio i kratku seriju temeljenu na romanu, a nedavno je krenula s prikazivanjem i druga sezona.

20180805_234353-01

Ovaj roman govori o mladoj djevojci Hannah Baker koja je živjela u novom gradu, bila je sretna i prijateljski nastrojena tinejdžerica. Ali Hannah se jednog dana ubila i nitko nije znao zašto. Nakon njezine smrti iznenada se pojavljuje misteriozna kutija sa sedam vrpci ispred vrata učenika srednje škole Claya Jensena. Kada je krenuo preslušavati snimke, shvatio je da su one od mrtve djevojke koja mu preko tih kazeta objašnjava trinaest razloga zbog kojih se ubila i da je upravo on jedan od tih trinaest. Kada ih presluša otkriti će i zašto.

Kroz cijelu priču Hannah nas vodi kroz trinaest razloga zašto si je oduzela život vraćajući nas u prošlost. Pratimo sve događaje koji su je na neki način obilježili. Knjiga vas neće educirati ili vam pametovati, već ona samo upozorava na to da svaka mala radnja može imati velike posljedice. Još jedna knjiga koja vas tjera na razmišljanje, kako vaši postupci utječu na ljude oko vas, kako i najmanja gesta može uvelike utjecati na nekoga.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s