Recenzije

Opaka – Chloé Esposito

Opaka – Chloé Esposito

Izdavač: Stilus Knjiga

Prevela: Mirela Prokeš

 

Ovog ljeta sam se napokon dočepala knjige ‘Luda’ i malo je reći da sam ju pročitala u hipu, srećom da je ‘Opaka’ stigla samo nekoliko dana kasnije pa sam odmah mogla nastaviti uživati u avanturama simpatične Alvine Knightly. ‘Opaka’ je drugi dio trilogije u kojoj pratimo avanture jedne posebne, otkačene i prelude blizanke Alvine.Ovo je knjiga koju ćete ili beskrajno obožavati ili mrziti.Ja ju definitivno obožavam i jedva čekam i posljednji nastavak.

39502632_285903165327526_703453185670381568_n

Ako niste čitali prvi dio ‘Luda’, nema veze jer će vas Alvie na prvih nekoliko stranica provesti kroz najbitnije dijelove iz prve knjige, a ako ste prvi dio davno čitali onda će vam ovo dobro doći da se prisjetite. Naša draga Alvie je ostala prepuštena sama sebi, bez ogromne količine novca i bez ljubavi njenog života koji ju je ostavio samu u hotelskoj sobi. Odluči krenuti putem osvete i pronaći Nina i sav novac koji je odnio. To neće biti lako jer su upravo pronašli tijelo njene blizanke pa Alvie više nije sigurna smije li se koristiti njenim identitetom i dokumentima, mora odlučiti kako dalje, kao Alvina ili kao Beth. Ubrzo Alvinina potraga za Ninom postane kao igra mačke i miša, on bježi, a ona ga pokušava uloviti. Ne moram ni spomenuti koliko mafije i čudnih tipova će se sve pojaviti u njenoj avanturi, ali jedno je sigurno, neće vam biti dosadno.

Autorica vas vodi na briljantno, smiješno, ponekad i gorko-slatko putovanje možda čak i putovanje godine, prepuno neobičnih likova s velikom dozom crnog humora i trenutaka u kojima ćete se gušiti od smijeha, govorim iz iskustva. Još jednom je uspjela napraviti zaplet kakav niste očekivali, šokantan završetak i sve to prekriveno humorom. Ja jedva čekam zadnji dio ‘Dangerous to Know’, ali JEDVA ČEKAM, a vi se, ako još niste bacite na čitanje uz moju veliku preporuku za ludo opaku knjigu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s