Recenzije

Profinjeno umijeće stava j**e mi se – Mark Manson

Mark Manson je američki autor self-help romana, bloger i poduzetnik. Njegova knjiga ‘Profinjeno umijeće stava j**e mi se’ bila je najprodavanija publicistička knjiga na Amazonu 2017. Godine. Mark Manson na svom blogu www.markmanson.net kao i u svojim knjigama pokušava osvijestiti čitatelje. Knjiga se bavi razmatranjem modernog društva i na koji način svi mi gledamo na svoje probleme. Bez obzira na to s kojim se problemima nosimo, da li previše radimo ili se previše opterećujemo s nepotrebnim stvarima.

20180825_125046-01.jpg

Prema Mansonu manje brige, može nas dovesti do više sreće, sve ovisi o izborima koje činimo i odlukama koje donosimo. Kao primjer koristi svoj život te opisuje vrijednosti i ciljeve koje je usvojio u svojim dvadesetima koje su bile jako površne i kako on kaže samodestruktivne, izgledale su cool na površini, ali ispod nje nisu imale nikakvo značenje.

mm citat 1

 

Većina ljudi je progonjena vlastitim uspjehom, osjećaju se bolje kad su na vrhu, u centru pozornosti  i kada impresioniraju druge.  Ali prava sreća dolazi iz otkrivanja osjećaja važnosti  u svojim postupcima i u svom životu. Kada previše brinemo o nebitnim stvarima većinu vremena provodimo izbjegavajući svoje stvarne probleme, ne rješavamo ih i ne bavimo se njima, i to je najveći problem.  I zato bi trebalo krenuti u akciju, i možda ćemo bezbroj puta ć odustati ili nećemo uspjeti i to je uredu, ali bitno je nastaviti sve dok se naše ponašanje ne počne podudarati s novim vrijednostima.

citat 1

Mark Manson je ovo napisao bez dlake na jeziku, bez uljepšavanja stvarnosti, ali pogađa točno tamo gdje treba. Ova knjiga će vas zasigurno potaknuti na razmišljanje i razbuditi.

 

Izdavač: Naklada Ljevak

Prevela: Petra Štrok

 

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s