Recenzije

Molitva moru – Khaled Hosseini

Ovo je knjiga koju ćete pročitati uz šalicu kave, a onda ćete si skuhati još jednu kavu i pročitati je ponovno. Samo Khaled Hosseini vas može s toliko malo riječi toliko dirnuti. Kratka priča praćena divnim ilustracijama koje ju tako živopisno dočaravaju zapravo je odgovor na sadašnju izbjegličku krizu. Hosseini je napisao ovu priču u spomen na Alana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dječaka koji se utopio u Sredozemnom moru na putu u novi život za njega i njegovu obitelj.

20180915_180731-01

‘Molitva moru’ sastavljena je u formi pisma koje otac piše svome sinu večer uoči njihova putovanja. Gledajući svog sina dok spava, otac razmišlja o opasnom putu koji moraju proći. Živopisno je prikazan i njihov život u Siriji prije rata, te brzi preobražaj grada u smrtonosnu ratnu zonu.

20180915_185823

Ovom kratkom pričom Hosseini želi odati počast milijunima obitelji poput Alanove koji su protjerani iz svojih domova i koje je rat razdvojio. Autor se odrekao svoje zarade od prodaje ove knjige koja će pripasti UNHCR-u i Zakladi Khaled Hosseini kako bi pomogli u financiranju i spašavanju izbjeglica širom svijeta. Khaled Hosseini je jedan od najčitanijih pisaca na svijetu s više od pedeset milijuna prodanih romana, a njegove knjige su hit u više od sedamdeset zemalja. Hosseini je izaslanik dobre volje UNHCR-a i već spomenute Zaklade Khaled Hosseini, neprofitne organizacije koja pruža humanitarnu pomoć stanovnicima Afganistana.

Zahvaljujući Vorto Palabra i mi imamo priliku ponovno čitati njegove već odavno rasprodane knjige ‘Gonič zmajeva’ i ‘Tisuću žarkih sunaca’.

Izdavač: Vorto Palabra

Preveo: Marko Kovačić

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s