Dječji kutak

‘Orkestar priča priču Orašar’ i ‘Orkestar priča priču Četiri godišnja doba’

Predivne glazbene slikovnice, ispunjene divnim ilustracijama i pričom praćene skladbama Vivaldija i Čajkovskog stigle su iz Školske knjige.

‘Orkestar priča priču Orašar’ je raskošno ilustrirana interpretacija sa ugrađenim zvučnim čipovima koji na pritisak gumbića sviraju isječke skladbi iz istoimenog baleta poznatog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog.

Priča počinje božićnom zabavom u Clarinoj kući s gomilom gostiju, zatim prelazi na bitku između vojnika i miševa igračaka, potom nas vodi u zemlju slatkiša i na samom kraju povratak u Clarinu kuću i prikaz usnule djevojčice ispod božićnog drvca.

Stranice ove knjige ispunjene su živopisnim, detaljnim ilustracijama čarobnih stabala, cvijećem i raskošnim pozadinama za različite plesove. Posljednje stranice sadrže biografsku notu o Čajkovskom, rječnik glazbenih i baletnih pojmova, gumbe za svih deset skladbi i kratka objašnjenja svake od njih.

Slikovnica ‘Orkestar priča priču Četiri godišnja doba’ praćena je isječcima skladbi za popularni ciklus od četiri koncerta istoimenog naziva, skladatelja Antonija Vivaldija.

Pratimo malenu Isabelle i njenog štenca Picklea i njihov odlazak na proljetni festival, lov na uskrsno jaje zatim jesensku žetvu i na kraju povratak kući preko snježnih krajolika.

Također i ovdje se na samom kraju nalaze objašnjenja deset isječaka koje slušamo uz priču o četiri godišnja doba.

Ako ste imalo kao i ja, sigurna sam da ćete beskrajno uživati u listanju, slušanju i čitanju ovih slikovnica. A ono što ove slikovnice čini posebnijima i na što vrijedi obratiti pažnju su predivne ilustracije Jessice Courtney-Tickle.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s