Recenzije

Zvuk stakla – Karen White

Karen White je proslavljena autorica zahvaljujući nekoliko uspješnih bestselera koje je objavila, a upravo ovaj koji nam donosi Mozaik knjiga je jedan od najpoznatijih. ‘Zvuk stakla’ prati jednu ljubavnu priču, priču o prosvjetljenju i emocijama. Ovo je svakako knjiga koja će se smjestiti u vaša srca, provest će vas kroz val emocija i rado ćete se još dugo prisjećati ovog divnog romana.

Dvije godine nakon smrti supruga Merritt Heyward dobiva neočekivane vijesti, naslijedila je kuću njegove preminule bake u Beaufortu u Južnoj Karolini. Merritt je ova vijest jako iznenadila jer nije znala za njegovu prošlost i nasljedstvo, pogotovo ne u Beaufortu .

Odluči započeti novi život i preseliti u naslijeđenu kuću te ostaviti za sobom sve loše uspomene koje ju prate u Maineu. Naravno da njezin dolazak neće proći bez komplikacija: prvo se susreće sa šogorom Gibbesom koji dolazi po svoju imovinu. Zatim se Merrittina vlastita obitelj, pomajka i polubrat Owen iznenada pojavljuju i useljuju u kuću, želeći provesti neko vrijeme s njom. Useljavanje u obiteljski dom ispada teže nego što se očekivalo, sve treba obnoviti jer kuća nije u najboljem stanju, a kada se domognu tavana, Merritt i Gibbes pronalaze stvari koje ih iznenađuju i pomalo plaše. Svakim novim danom polako se razotkrivaju tajne iz prošlosti obitelji Heyward.

Nisam sigurna što mi se toliko svidjelo u ovoj knjizi, zasigurno tajnovitost i intrigantnost od samog početka, a isto tako i otkrivanje svega na samom kraju. U ovoj knjizi čeka vas mnogo obrata i iznenađenja, pozitivni likovi koji vam možda na prvu neće biti dopadljivi, ali kroz priču kad dobiju određene slojeve dubine i karaktera jednostavno ćete ih obožavati. Čeka vas i odlična doza romanse koja će nekima spadati u najgori klišej, dok će drugima biti idealna. Obrađena je i tema zlostavljanja na jedan jako osjetljiv način, a složenost i emocije zlostavljanih su jako realno prikazane.

Ova knjiga me angažirala od samog početka i držala zainteresiranom do samog kraja, međutim određeni dijelovi radnje su previše opisivani toliko da sam ih poželjela preskočiti. Mislim da autorici nije trebalo više od tristotinjak stranica da ispriča ovakvu priču. I u nekoliko trenutaka u knjizi stvari jednostavno nisu imale smisla, dok su druge bile jako realne za vrijeme zbivanja radnje.

Svakako knjigu preporučujem svim ljubiteljima obiteljskih tajni i drama i onima koji vole istraživati tajnovite obiteljske prošlosti. ”Zvuk stakla” ima taj neki x faktor koji je neobjašnjiv. Usprkos svemu nabrojanome što mi možda i nije sjelo najbolje, još uvijek mi je knjiga jako dobra. I uvjerena sam da svatko u njoj može naći nešto što će mu se svidjeti.

Izdavač: Mozaik knjiga

Prevela: Ivana Šojat

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s