Recenzije

Savjeti za život -Renée Shafransky

”Savjeti za život” je novi psihološki triler iz 24sata Knjige, roman prvijenac autorice Renée Shafransky, psihoterapeutkinje koja je neko vrijeme radila i u kazalištu i na filmu. U njenoj knjizi susrećemo Noru, ženu koja je imala savršen život prije nego je saznala bolnu istinu.

Spoznaja da njezin suprug ima ljubavnicu i nije bila najgora, ali činjenica da je napravio drugoj ženi dijete, to je već bila prijelomna točka. Kako bi obnovila svoje samopouzdanje i krenula ispočetka, Nora je iz svog doma u New Yorku preselila u mali turistički gradić gdje pokušava sakupiti razbijene komadiće života nakon izdaje i prijeći preko bolne prošlosti, ali za to će joj trebati vremena.

Međutim prošlost Noru ne ostavlja na miru, njen bivši muž i njegova nova obitelj kupili su kuću u istom gradu i ne samo to, njegova nova žena pridružila se Norinoj joga skupini i sada joj je već neugodno blizu. A kad njenog bivšeg supruga i njegovu novu ženu pronađu ubijene stvari postaju još gore. Nora je izgubila sjećanje na tu noć i probudila se s neobjašnjivim ozljedama na ruci. Pokušavajući vratiti pamćenje istovremeno Nora postaje i osumnjičena za zločin koji nije počinila. Može li pronaći ubojicu i vratiti sjećanje prije nego postane žrtva?

Autorica je stvorila toliko realne likove da će vam se činiti kao da su to vaši susjedi ili prijatelji. Knjiga ima nekoliko zapleta, ali sami kraj mi nije odrađen baš kako sam očekivala. Odlična ideja i odlična radnja, ali problem nastaje kad prerano otkrijete glavnog krivca, nećete sumnjati da je on jer bi to bilo prejednostavno, tako da me malo ipak razočaralo kada se to pokazalo istinitim. Knjigu prati brzi tempo i napetost tako da se jako brzo čita.

Za jedan lagani i zabavni triler ova knjiga je super, ali nemojte očekivati previše, po meni ovo je jedan prvijenac malo manje uspješan od ostalih koje sam čitala u posljednje vrijeme. Naravno svakako mi javite kako se vas dojmila knjiga jer sam ja možda nešto propustila, a vama je baš bila sjajna. 😉

Izdavač: 24sata Knjige

Prevela: Andrea Marić

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s