Recenzije

Ja dobra, ja zla – Ali Land

Ovaj debitantski roman autorice Ali Land je od svog objavljivanja privukao puno pozornosti. Iako je objavljen početkom prošle godine još uvijek drži veliki interes čitatelja.

Ali je prije svoje spisateljske karijere deset godina radila kao medicinska sestra s djecom oboljelom od mentalnih bolesti. Najveći strah kod pisanja ovog romana bio joj je da čitatelji neće suosjećati s njenim glavnim likom, djevojčicom Milly, da će ju smatrati djetetom kojem se ne može pomoći. Svojom knjigom željela je potaknuti ljude na razmišljanje, i da se pitaju može li se stvarno pomoći djeci ako im se pronađe prikladna obitelj?

Millyna majka je serijski ubojica, ovo nije spojler. 🙂 Milly voli svoju majku, ali bez obzira na sve zna da će ju zastaviti samo ako ju prijavi policiji. Nakon prijave Milly dobije priliku za novi početak, novi identitet, novu udomiteljsku obitelj i pohađanje privatne škole. Ali s obzirom na tajne koje Milly krije, život u novom domu joj postaje kompliciran. Iako ima redovite sastanke sa svojim privremenim starateljem Mikeom koji joj je ujedno i psiholog, pripreme za suđenje na kojem će Milly svjedočiti protiv svoje majke u jednom trenutku postaju sve teže i teže. Kroz cijelu priču ona se osjeća zarobljeno u svom sjajnom novom životu, i zna da mora odlučiti hoće li biti dobra ili loša.

Priča se osjeća od prve stranice, totalno će vas uvući u svoj svijet i s dozom jeze raspetljavat ćete ovaj slučaj do posljednje stranice knjige. Lik Milly predstavlja jednog besprijekornog pripovjedača ove priče, zadržava emocije od strana od kojih ih je potrebno sakriti, otkriva nam usputno svoje misli i umjetnost koja ju pokreće, i zapravo je toliko stvarna da ju možete zamisliti u svom okruženju.

”Ja dobra, ja zla” je moćna, pametno napisana knjiga i svakako jedan od boljih psiholoških trilera koje sam pročitala u zadnjih nekoliko mjeseci. Idealna je za ljubitelje malo mračnijih psiholoških romana, ljubitelje jezivih okruženja i psihološki oštećenih likova.

Izdavač: Mozaik knjiga
Prevela: Maja Opačić

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s