Zapisi s drugog krova svijeta – Oleg Maštruko

Po prvi put od kad ih pišem dogodilo se da pišem osvrt za jedan putopis. Tekstovi i fotografije s autorovog putovanja po Pamiru objedinjeni su u ovoj knjizi koja me oduševila na jedan novi, poseban način.

Autor se 2015. godine zajedno sa svojim pratiteljem zaputio na ekspediciju po Pamirskom trokutu. Ali ovo je bio malo drugačiji pothvat. Svoje tekstove i fotografije je objavljivao na društvenim mrežama, točnije Facebooku i to u realnom vremenu. Tako su čitatelji mogli iz prve ruke vidjeti gdje se nalazi i kakvo je stanje na ”krovu svijeta”, odnosno Pamiru.

Autor nam objašnjava kako Pamir možda nije poznat koliko je Tibet, ali se do njega lakše dolazi i fotografski je zanimljiviji. U knjizi ‘Zapisi s drugog krova svijeta’ sadržano je više od stotinu fotografija snimljenih za vrijeme trajanja projekta Marko Polo: Hrvatska do Pamira. Tekstovi su pisani informativnim i duhovitim stilom. Na jako zanimljiv način autor nam prenosi što je sve doživio na svom putovanju, a fotografije govore i više od tekstova. A zaista su sjajne, toliko da poželite uskočiti u njih. Ako volite putovanja, ako ste istraživačkog duha, ili ako znate nekog takvog, ova knjiga je sjajan poklon.

Oleg Maštruko je putopisac, urednik, komentator, influencer i publicist na informatičkoj i društveno-mrežnoj sceni. Do sada je objavio dvije knjige kolumni iz svijeta tehnologije, dvije knjige fotografija i tri knjige s računalnom tematikom. Piše tekstove za Bug, Mrežu, Index.hr i niz drugih medija. Rođeni je Zadranin, koji trenutno živi u Zagrebu. A u jednom intervjuu je na pitanje gdje bi volio živjeti izjavio: ”Gdje bih najradije živio? Ne predaleko, negdje tu, na Mediteranu. Zapravo, može i u Hrvatskoj, kad bi lova sama padala s neba i kad ne bih morao razmišljati o budućnosti svoje djece.”

Izdavač: Fokus na hit

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s