29 Sekundi – T. M. Logan

Jedno je sigurno, a to je da knjige T. M. Logana nikad ne čitam duže od dva dana. Dogodilo se s knjigom ‘Laži’, ali dogodilo se i s ’29 Sekundi’. Radnja je dinamična, bez obzira na poneki nedostatak, jako se brzo čita i definitivno sam uživala. Uživam u trilerima u kojima nagađamo što će se sljedeće dogoditi i koji na kraju ne razočaraju, a takva mi je upravo bila i knjiga ’29 Sekundi’. Priču je jako lako slijediti, tema je aktualna i zaista drži pažnju. Nakon uvoda ćete pomisliti da znate točno u što ste se upleli, ali autor će iznenada promijeniti cijeli fokus.

53745065_2301241036796603_4614039686275399680_n

Tema seksualnog uznemiravanja nažalost je svakodnevna i često je temelj za knjige i filmove, kako u Hollywoodu tako i u ostatku svijeta, a T. M. Logan ju je vješto iskoristio u svom romanu. Sarah se, kao i mnoge druge žene svakodnevno bori da izbjegne seksualna uznemiravanja svog nadređenog. Vrijedno radi i trudi se kako bi dobila promaknuće koje joj spomenuti nadređeni blokira jer se ona uporno odbija spetljati s njim. Zamislite da vas svaki dan netko ucjenjuje za seksualne usluge i pokušavate se boriti protiv sustavnog zlostavljanja koje društvo zanemaruje u velikoj mjeri. Upravo takvu borbu s vjetrenjačama vodi Sarah.

Kada Sarah spasi djevojčicu u nevolji, ne očekuje ništa zauzvrat, ali njen čin hrabrosti stavlja snažnog i opasnog čovjeka u poziciju njenog dužnika. On živi po svom brutalnom kodeksu, po principu da svi dugovi moraju biti otplaćeni na jedini način koji on zna. Nudi Sarah izlaz iz očajne situacije s nepodnošljivim šefom, sporazum kojim će nestati svi njeni problemi, bez posljedica i bez šanse da se išta sazna. Sve što je potrebno je telefonski poziv od 29 sekundi i jedno ime. Jer svatko sigurno ima ono jedno ime, ime osoboe za koju želi da nestane.

Logan je i ovaj put napisao knjigu u kojoj je pokretač svega strah protagonista. Navodi čitatelje na razmišljanje i nudi sjajnu priču za čitanje dok točno opisuje što svi u mračnim kutovima naših umova ponekad mislimo.

Izdavač: Stilus knjiga
Prevela: Ira Martinović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s