Venecija – raj za knjigoljupce

Ako ste jučer kojim slučajem gledali Instagram story ”Books&Sweets” mogli ste uživati u slikama s putovanja u Veneciju i posjeta knjižari Aqua Alta. Provela sam nezaboravan dan i mislim da zaslužuje biti zapisan u jednom blog postu. Prije svega velika zahvala ide dragoj Alis Marić (Čitaj knjigu) koja je pozvala knjigoljupce i blogerice na knjiški izlet i time nam pružila priliku za nezaboravan doživljaj. Zatim hvala i FlixBusu na ugodnoj vožnji, ljubaznim vozačima i točnosti u dolasku pa sam se stigla i naspavati za idući radni dan, hvala Nikolina. 😉 Hvala i našoj divnoj vodičkinji koja nas je u putu upoznavala s ljepotama Venecije, puno toga smo naučile. I hvala divnom društvu, mojim prijateljicama blogericama Čitateljica, Sovin kutak i Literarna lekarna, i divnim knjigoljupkama koje su putovale s nama. Ana i Kristina sjajne ste!

Krenuli smo ranom zorom s autobusnog kolodvora u Zagrebu i kad ste u dobrom društvu i udobnom autobusu put od sedam sati prođe u trenu. Po dolasku u Veneciju ukrcale smo se na vaporetto (brodić-taksi) i u vožnji kanalom uživale u ljepotama grada. Naš cilj bila je knjižara Aqua Alta, a kako smo imale malo vremena trebalo ga je što bolje iskoristiti, znate kakvi smo mi knjigoljupci ni sati provedeni u knjižari nisu nam bili dovoljni.

Libreria Aqua Alta poznata je venecijanska knjižara i svrstavaju ju na popis najljepših knjižara svijeta, sigurna sam da će vam biti jasno i zašto ako se nađete u njoj. Ova neobična knjižara uglavnom prodaje second hand knjige, ali nađe se i poneki novi naslov. U njoj se mogu pronaći i mnoge rijetke knjige, predivni posebni bookmarksi i još mnogo toga. Posebnom ju čini njen magični interijer, od kade i gondole pune knjiga, pa sve do stepenica od knjiga kojima se možete uspeti i napraviti odličnu fotografiju za uspomenu.

Libreria Aqua Alta ili knjižara visoke vode, kanalsko je mjesto i predstavlja izazov za osoblje koje radi u tom dijelu Venecije. Vlasnik knjižare redovito mora knjige s podova premještati na više police u knjižari zbog mogućih i čestih poznatih venecijanskih poplava, stoga knjige zaista dosežu strop i smještene su na višim policama, u gondoli ili kadama. 🙂 Mnoge knjige u knjižari nisu za kupnju kao što ste mogli vidjeti na slikama jer služe kao dio dekora i namještaja. Ovo je zaista raj za knjigoljupce i jedan predivan i neobičan prostor. Kad se nađete u Veneciji znate što nikako ne smijete propustiti.

Razmjenjivale smo iskustva, pričale o knjigama i stvarno uživale! Nadam se da ćemo ovo ponoviti čim prije! ❤

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s