Još uvijek ja – Jojo Moyes

Velika sam obožavateljica romana Jojo Moyes i knjigu ”Tu sam pred tobom” obožavam, jednako kao i mnoge druge njene knjige. Meni je priča o Louisi i Willu bila dovoljna i nisam smatrala da treba nastavke, niti da bi trebala postati serijal. Knjiga ”Nakon tebe” mi je bila potpuno nepotrebna, umorila me, nisam uopće shvaćala što autorica s njom pokušava izvesti, i kad je krenula priča oko izlaska i treće knjige očekivala sam još jedan debakl, a dobila nešto sasvim suprotno. Autorica je konačno zaključila priču o Louisi i dala nam potreban kraj. Uživala sam u čitanju ovog trećeg dijela i najradije bi zaboravila da je drugi uopće i postojao.

Louisa Clark stiže u New York spremna započeti novi život u novom gradu i nada se da će vezu s bolničarom Samom uspješno održati iako su kilometrima daleko. Zaposlila se kod bogataške obitelji Gopnik, kako bi bila osobna asistentica supruge Agnes, pravila joj društvo, išla s njom na razna događanja, organizirala sve što je trebalo. Bačena je u njihov svijet među beskrajni niz kućnog osoblja, ali odlučila je izvući maksimum iz tog iskustva, odraditi svoj posao kako treba i uživati u čarobnom New Yorku.

U vrtlogu ljudi koje svakodnevno upoznaje u New Yorku, pojavljuje se i Joshua Ryan, zgodni mladić kojeg je naša Lou osvojila na prvu, a ni on njoj nije odbojan. Lou shvaća da je sama u tom velikom gradu i dobro dođe kad imaš prijatelja s kojim možeš otići na večeru ili popiti kavu. Dok Lou pokušava zadržati obje strane svog svijeta zajedno, saznaje mračne tajne i to ne svoje, ali tajne koje se odražavaju na njoj i uzrokuju katastrofalne promjene i utječu na njen ostanak u New Yorku. Kad dođe do toga ona se mora zapitati tko je zapravo Louisa Clark i može li ovako dalje?

Kao što sam prethodno spomenula, nisam mislila kako nam treba još priča o Louisi Clark nakon knjige ”Tu sam pred tobom”, ali razumijem da su čitatelji nakon tog prvog djela željeli znati što se s njom dogodilo nakon Willa, kako je njena priča završila. I iako je druga knjiga bila pomalo nepotrebna, treća nam je definitivno donijela pravi zaključak. Lou je u ovoj knjizi potpuno drugačiji lik nego u prvoj, vidi se koliko ju je život promijenio i koliko se razvila karakterno. Ona je kao stari prijatelj kojeg dugo niste vidjeli, nedostajala vam je i iako je sad drugačija sve je zapravo ostalo isto.

Ova priča je sjajno napisana, zaplet je bio dobar i iako nema onu iskru koju je imala u prvoj knjizi, Jojo Moyes se iskazala i dala nam savršen završetak trilogije.

Izdavač: Profil Knjiga
Prevela: Mihaela

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s