Izgubljena noć – Andrea Bartz

‘Izgubljena noć’ na Goodreadsu kotira nekom srednjom ocjenom i objavljena je u veljači 2019. Nismo dugo morali čekati na prijevod što još jednom pohvaljujem, zato što sve više naši izdavači, ovog puta jedan posve novi, Indigo knjiga, idu ukorak s izdavaštvom u svijetu. Jedino na što se moram osvrnuti je kako ne vidim prevelike usporedbe s romanom ”Djevojka u vlaku”, ali ”Izgubljena noć” knjiga je koja mi se jako svidjela. Ovo je triler čija radnja kreće polako i uvlači vas sve više svakom stranicom, a nakon što se priča dovoljno zapetlja vi nećete moći prestati s čitanjem. Kraj je spektakularan i ni u jednom trenutku nisam posumnjala da će se baš tako razvijati.

”Izgubljena noć” misteriozan je triler koji će vam priuštiti jednu divlju vožnju svojim stranicama. Priča se vrti oko misterija, oko onoga što se zapravo dogodilo jedne noći 2009. godine kada je umrla Edie. Njeno tijelo je pronašla prijateljica i pozvala policiju i iako je sve upućivalo na samoubojstvo njeni prijatelji nisu mogli povjerovati u to da se njihova prijateljica ubila, Edie jednostavno nije bila takva osoba.

Uskoro se bliži deseta godišnjica njene smrti i Lindsay je preboljela to traumatično razdoblje u svom životu. Međutim kad se sretne sa Sarom, starom prijateljicom iz tog doba od prije deset godina vrate joj se sjećanja na sudbonosnu noć. Lindsay otkriva uznemirujući snimak iz te mračne noći i počne se pitati je li Edie zaista ubijena. Lindsay pomalo hvata ludilo i kreće s češljanjem po starim slikama, mailovima i dosjeima kao i po svom sjećanju. Traži ljude koji su poznavali Edie u ono doba i traži ih bilo kakvu njenu staru snimku ili fotografiju. U tom ludilu pomaže joj njena najbolja prijateljica Tessa, sposobna kompjuterašica koja joj provaljuje u stari mail kako bi našla snimke i prepiske s Edie.

Lindsayino kopanje po prošlosti polako počinje uznemiravati mnoge ljude, a priča se lomi između prošlosti i sadašnjosti, sjećanja, dokumentacije, analiziranja i razmatranja, a sve to s Lindsayinog stajališta. Autorica se vješto poigrala s čitateljem i stvorila raznorazne zagonetke, te nam dala uvid u njenu psihu, njenu motivaciju i misli. Naslov je uvelike povezan sa samom srži knjige i već dugo nisam čitala ovakav jezivi triler, s tako šokantnim završetkom.

Autorica mi je zamazala oči, zavarala me cijelom zapetljanom pričom i jednostavno mi taj kraj nije bio ni u jednom trenutku na pameti. Andrea Bartz odlično nas je vratila u 2009. godinu, od tehnologije i glazbe te početka recesije. U vrijeme kad je grupa prijatelja i dalje je pokušavala živjeti bezbrižno, na pragu zrelosti, ali još uvijek kao djeca. U romanu je savršeno prikazano suočavanje s prošlošću i kako se ona uklopila u njihovu budućnost. Cijelim romanom odiše jedna posebna atmosfera koja vam toliko ne da mira da jednostavno morate saznati sve.

Mislim da je ta atmosfera bila moj okidač što sam knjigu pročitala u jako kratkom vremenu i što mi se toliko svidjela. Pravi je mračnjak i različitija od trilera na kakve smo navikli. Drago mi je da je Indigo knjiga prepoznala nešto drugačije i što su nam se predstavili baš ovom knjigom, te se nadam da će nas i dalje iznenađivati drugačijim, mračnijim, uvrnutijim knjigama.

Izdavač: Indigo knjiga

Zahvaljujući izdavaču imam za vas jedan primjerak knjige, samo mi u komentaru na Facebook stranici ispod ove objave napišite koji je vaš omiljeni triler 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s