Ma bit će ok – Domagoj Knežević

Domagoj Knežević, rođen 1980.godine iz Samobora, autor je prve zbirke kolumni naziva Ma bit će ok. Suprug i otac tri kćeri koje su kako i sam kaže najvažniji dio njegova života. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, a osim turizma veći dio svog života proveo je radeći po raznim medijima, uglavnom kao radijski voditelj i glazbeni urednik. Pisanjem se ozbiljnije počinje baviti 2018. godine kada pokreće vlastiti blog (takeabreak.com.hr). Domagoj također piše kolumne za portal 24sata / Miss7 koje izlaze svake srijede pa obavezno škicnite. 😉

Ideja o knjizi nastala je nakon dvije godine redovnog pisanja i objavljivanja kratkih priča i kolumni, a knjiga Ma bit će ok skup je autorovih pedeset najdražih tekstova vezanih uz teme s kojima će se svaki čitatelj zasigurno poistovjetiti. Obitelj, djeca, brak, odgoj i svakodnevica samo su neke od tema koje vas čekaju u ovoj knjizi, a zabave i smijeha neće vam nedostajati. Baš kako je i autoru bila želja, ovaj roman predstavlja mali odmor od svakodnevice, pauzu i način da sagledamo situaciju drugim očima.

”Potrebno je usporiti, prespavati, sagledati stvari iz nekog drugog kuta kada su u pitanju pojedine izazovne situacije, ali neka vas nikada ne napušta optimizam jer uvijek može i gore pa neka moja draga poštapalica ”Ma bit će ok” bude i vaš lajtmotiv”

Ono što je neuobičajeno i genijalno kod ove knjige je da se autor odlučio na samoizdavaštvo, a trošak izdavanja knjige pokrio je crowdfunding kampanjom. Kolumne možete čitati i na njegovom blogu Take a break, a posebno simpatičan mi je ovaj prikaz knjige Ma bit će ok u brojkama.

 

”Volim neke svoje rituale i priznajem da sam rob navika i ako nije baš onako kako sam si ja to zamislio da bi trebalo biti, ako mi nešto naruši i pokvari tu moju rutinu, to me čini nervoznim, a vesele me male stvari. Čaša hladne vode uz popodnevnu kavu kad dođem s posla i predvečer uz neku seriju koju pratimo gospoja i ja i zdjelica sladoleda.”

Uživala sam čitajući Domagojeve kolumne, nije bilo trenutka da se nisam nasmijala ili prepoznala u nekim situacijama. Ovo je baš ono što nam treba, dokaz da smo svi mi samo ljudi od krvi i mesa i da nam se događaju slične prepreke u životu, ali bez obzira na sve ostajemo pozitivni. Moram priznati da prije nego što mi je ova knjiga došla u ruke nisam pročitala niti jednu Domagojevu kolumnu, ali odsad čekam srijedu, kuham kavu i čitam, a isto preporučujem i vama.

”Treba pronaći u cijelom tom šušuru i vrijeme za sebe jer vrlo često zaboravljamo na same sebe i previše se dajemo za druge što je također potpuno ispravno, ali treba misliti i na sebe. Ima li boljeg načina ugoditi sebi nego uzeti u ruke knjigu i čitati. Čitati ono što želiš i voliš. I to te opušta i ispunjava kako fizički, tako i psihički. Čitanje je ljudima potrebno kao što nam je potrebna i hrana. I kako kaže hrvatski velikan Tin Ujević: ”Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” Napravi pauzu, knjigu u ruke i otplovi, maštaj, sanjaj, uči, razumij. Samo čitaj! Knjiga ti…”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s