Ti si moje sve – Sanja Srdić Jungić

Sanja Srdić Jungić rođena je i odrasla u Zagrebu. Pisanjem se bavi odmalena, a magistrirala je komunikologiju na Hrvatskim studijima. Pravi je knjiški moljac, a njezina zaluđenost serijalom o Harryju Potteru ne jenjava ni u tridesetoj pa u slobodno vrijeme organizira popularne kvizove s tom tematikom. Knjiga Zvijezde među nama njezin je prvi objavljeni roman. Trenutno radi kao voditeljica marketinga u jednom knjižarskom lancu. Živi sa suprugom Sašom, maltezericom Toyom i mačkom Cecilijem.

Autorica nam u ovom romanu donosi dirljivu priču o gubitku i o životu nakon gubitka, kako se nositi s teškim preprekama koje nas svakodnevno čekaju na putu, ali i o tinejdžerskoj ljubavi, odrastanju i zajedništvu. Nešto potpuno drugačije od prvog romana, ali i dalje na tragu autorice, roman s mladim likovima i njihovim ljubavnim pričama.

”Kada je poslije razmišljala o tome, Elena se nije mogla sjetiti kako je došla na kat njihove kuće. Znala je samo da su se gore našle ona, baka, Mia. Ostatak susjeda ostao je ispred kuće, začudo im dajući privatnost dok su čekale informacije. Minute su se pretvorile u sate. Činilo se kao da nitko u stanu ne diše. Čak je i Mia prestala šmrcati, a baka je samo  grčevito držala maramicu u ruci i blijedo gledala ispred sebe.”

Neću previše o samoj radnji jer svaka rečenica predstavlja potencijalni spojler, ali ovo je priča o Eleni, mladoj djevojci koja uživa u normalnom tinejdžerskom životu uz dvije sestre i roditelje koji ju bezuvjetno vole, bez obzira na tipične trzavice i svađe koje svakodnevno proživljavaju. Ide u školu, ima svoje prijatelje i standardne probleme s kojima se mladi nose. No kad ju snađe tragedija, Elena se od vesele tinejdžerice pretvara u potpunu suprotnost, teško se nosi s onim što ju je snašlo, nema pretjeranu podršku članova obitelji, a i prijateljice su joj okrenule leđa. Tu u njezin život ulazi Aleks, dečko iz škole koji joj prije svega postaje pravi prijatelj i omogućava joj da lakše prebrodi situaciju u kojoj se našla. Ne moram ni spomenuti da su zaljubljeni do ušiju jedno u drugo. 😉 Nakon deset godina Elena dobije priliku vidjeti i drugu stranu priče, a na kraju joj preostaje izabrati put kojim će krenuti, obitelj ili srodnu dušu..

”Nekoliko sati poslije Elena je sjedila za stolom u svojoj sobi, listajući stranice svog nedovršenog romana. Bilo je dijelova za koje je mislila da su fantastični. Bilo je dijelova za koje je mislila da su katastrofalni. Neki su je nasmijali. Neki su je rasplakali. Bilo kako bilo, završetak joj nije padao na pamet koliko god se trudila.”

Sami koncept romana je odlično osmišljen, likovi su prizemni i lako se s njima poistovjetiti, a i tema životne tragedije nije nešto što je lako obraditi pa tu autorici skidam kapu. Genijalna ideja koja je protkana kroz cijelu knjigu je ono što će vas najviše iznenaditi, Sanja je nadmašila samu sebe. Rekla bih da je ovo ljubavni roman, obiteljski roman i priča o pronalasku sebe i svog vlastitog puta prema sreći. Iza ove predivne naslovnice krije se puno toga pa nemojte propustiti zakoračiti u ovu avanturu, sigurna sam da ćete uživati.

Izdavač: Naklada Fragment

Jedna misao o “Ti si moje sve – Sanja Srdić Jungić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s