Skrivena žena – E.G. Scott

E. G. Scott pseudonim je dvoje autora koji su prijatelji više od dvadeset godina i pišu drame, scenarije i kratke priče. Surađivali su na više projekata, ali ovo je njihovo prvo objavljeno zajedničko djelo. Knjiga Skrivena žena je proizašla iz njihove zajedničke ljubavi prema trilerima i noiru i želje za dugotrajnom suradnjom na romanu. Trenutno rade na svom sljedećem trileru.

Elizabeth Keenan je spisateljica i savjetnica za izdavaštvo iz New Yorka. Osamnaest godina radila je u izdavaštvu. Njezin je rad objavljen u više antologija, a Skrivena žena njezin je prvi roman.

Greg Wands piše za male ekrane. Strastveni je čitatelj čitavog života, odrastao je u Sag Harboru u New Yorku, a sada Manhattan naziva domom. Greg je uzbuđen zbog romana, televizijske serije i igranog filma.

Uvijek me zaintrigira činjenica da dva autora zajedno pišu knjigu. Nekako imam dojam da pisanje nije jedna od onih aktivnosti koje je lakše odraditi u grupi, ali iznimke potvrđuju da ponekad je. Još kad su dugogodišnji prijatelji kao Elizabeth i Greg, onda je sve lakše u duetu. Kroz priču pratimo Rebeccu i Paula, njezinog uspješnog i karizmatičnog supruga koji ima mračnu prošlost, baš poput nje same. No, dvadeset godina kasnije njihovom braku prijeti utapanje jer tajne koje isplivavaju na površinu opasno prijete uništiti njihov brak. Paul vara Rebeccu, a njegova afera vrlo brzo postaje neuredna kad ju Rebecca počne otkrivati. Ona je ovisna o opijatima, ali to ju ne sprječava da osmisli vlastitu osvetu. Oboje su oštećeni i pretrpjeli su slična iskustva u prošlosti i što se Paul više udaljava od Rebecce to ona više postaje ovisna o tabletama pa djeluje i pomalo kao da halucinira.

”Zbog podudarnih okolnosti bili smo istovremeno sve bliži i sve dalji. Oboje smo bili usamljeni u vlastitoj nemoći i tihom bijesu, očajnički se držeći jedno drugoga kako ne bismo potonuli. Bilo je to sve što smo mogli učiniti a da ne dignemo ruke od svega i ne predamo se tami.”

U ovom romanu čeka vas moderna igra mačke i miša, priča o nevjeri i nepovjerenju koja vas drži u napetosti do samog kraja. Događaju se čudne i opasne stvari, pa će za ljubitelje psiholoških trilera ovo biti sjajno štivo. Sama radnja u početku ide poprilično sporo dok razina prevare ne postane jasnija i tad sve ubrzava i postaje još više nepredvidivo. Trebalo mi je neko vrijeme da uđem u priču, ali kad je jednom krenulo nisam stala s čitanjem. Ako želite ludu, ali potpuno ludu priču s pomalo psihotičnim akterima, onda je ovo prava knjiga za vas.

Izdavač: VBZ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s