Muška igra – Erica Katz

Erica Katz pseudonim je pod kojim piše diplomirana pravnica koja je karijeru započela u velikoj odvjetničkoj tvrtki na Manhattanu. Rodom iz New Jerseyja, sada živi u New Yorku, gdje je zaposlena u drugoj velikoj odvjetničkoj tvrtki. Muška igra njezin je prvi roman.

Ovo je sjajna knjiga o kojoj ne prestajem pričati otkad sam ju pročitala, obožavam Alex, glavnu junakinju, ona je snažna, samopouzdana i sjajno opstaje u muškom svijetu u kojem se našla.

Priča dakle prati Alex, diplomiranu pravnicu s Harvarda, koja je karijeru započela u elitnoj odvjetničkoj tvrtki Klasko & Fitch u New Yorku. Ona je osjećajna, radišna, snalažljiva i pametna pa prilikom odabira pripravništva ne ostanemo previše iznenađeni kad upravo Alex završi u odjelu spajanja i preuzimanja, poznatom kao najboljem odjelu i muškom odjelu, ženama baš i nije jednostavno tamo upasti. Ustrajna je u tome da se dokaže i zadrži svoj posao jer na kraju godine odjel bira pripravnika koji će s njima i ostati. Veseli ju njezin posao iz snova kao i luksuzni stan i garderoba koju će joj omogućiti nova plaća.

”Nisam znala što bih rekla. Dio mene želio mu je reći kako ne može sa mnom tako razgovarati – jer je to uznemiravanje. Ali nije se činilo kao uznemiravanje. Zvučalo je kao kompliment. Nisam bila sigurna može li me klijent uopće uznemiravati – nije mi poslodavac, na kraju krajeva.”

Prvih osam mjeseci u firmi novi suradnici bi trebali naučiti što više o različitim područjima prakse pa je cilj da prođu kroz što više odjela i rade sa što više suradnika. Naravno na kraju neće biti mjesta za sve i ostat će samo oni najbolji. Na pripravnicima je da se istaknu. Odjel spajanja i preuzimanja je kako sam već spomenula najkonkurentniji i svi bi htjeli raditi upravo u njemu. Tamo su najbolji klijenti, ali i najveća lova. Pa kad se neke od zvijezda tog odjela počnu zanimati upravo za Alex ona malo po malo uočava tamniju stranu korporativnog prava i svega što se zbiva noću.

Alex postaje sve teže balansirati između poslovnog i privatnog života, a njezin dečko Sam je podržava u svemu dok stvari ne postanu sve više komplicirane. Sati rada su brutalni i Alex često ostane spavati u uredu, ali zarada je sjajna, pogotovo kad primi svoj prvi bonus. Ali isplati li se to?

Ovo je roman o moći i novcu prije svega, ali i vječnoj borbi sa svojom savješću i stvarima koje čujete i vidite, a možda vam se čini da rješenje nije reagirati već zaboraviti. U cijeloj knjizi ogleda se i #MeToo pokret što nas navodi na razmišljanje da li je autorica ovo sve sama vidjela vlastitim očima pa zato i piše pod pseudonimom ili je sve plod njezine mašte. Knjiga vas definitivno navodi na razmišljanje o odnosu prema muškarcima i ženama u današnjem svijetu. Uvjerljivo, provokativno i prije svega zabavno za čitanje.

Izdavač: Fokus

Jedna misao o “Muška igra – Erica Katz

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s