Q&A – Erica Katz

Erica Katz pseudonim je pod kojim piše diplomirana pravnica koja je karijeru započela u velikoj odvjetničkoj tvrtki na Manhattanu. Rodom iz New Jerseyja, sada živi u New Yorku, gdje je zaposlena u drugoj velikoj odvjetničkoj tvrtki. Muška igra njezin je prvi roman. Knjiga koja me oduševila već s prvim stranicama toliko da sam se odlučila javiti autorici i vidjeti sprema li nam još nešto uskoro.

Iscrpljuje li vas pisanje ili vam daje energiju?

Pisanje mi daje 100% energije. Pišem za vrijeme odmora od posla, tako da to stvarno ne bih mogla činiti ako bi me iscrpljivalo. Bila bih trajno iscrpljena.

Koja je prva knjiga koja vas je rasplakala?

Prva knjiga koja me rasplakala bila je Dobro stablo (The Giving Tree). I nisam sigurna jesam li zapravo znala zašto plačem, ali moja majka je uvijek plakala čitajući tu knjigu pa sam se i ja pridružila!

Kako odabirete imena svojih likova?

Odabir imena likova je jednostavan – ali osigurati da ta imena ne potječu negdje iz moje podsvijesti i da su to zapravo prava imena je malo teže! Tako često smislim ime, ali shvatim da sam ga negdje u stvarnom životu pročitala ili čula pa promijenim nekoliko slova!

Čitate li recenzije svojih knjiga? Kako se nosite s njima, bile one dobre ili loše?

Pročitam sve recenzije. Uvijek se zahvaljujem recenzentu na dobrim recenzijama i imam veliko poštovanje prema onim ne tako sjajnim recenzijama. One uistinu negativne kritike me svaki put pomalo ubiju, ali me moji voljeni uvijek vrate u život!

Koje su vaše omiljene knjige za čitanje?

Moje omiljene knjige za čitanje su raznolike. Jane Eyre i Song of Salomon dvije su mi najdraže. Obožavam pametne, ubrzane moderne romane poput Too Good To Be True Carole Lovering. Sve što mi se čini freaky može proći!

Gdje najviše volite pisati?

Najviše volim pisati okrenuta prema bijelom zidu! To stvarno pušta mojoj mašti da luduje.

Kad bi imali priliku živjeti bilo gdje na svijetu godinu dana dok pišete knjigu čija bi se radnja odvijala u istom okruženju, koje mjesto bi odabrali?

Čim završim s gledanjem u bijeli zid, volim biti na mjestu koje me nadahnjuje. Sklona sam pisanju u prirodi, pa iako bih voljela uzeti godinu dana i pisati u Parizu ili Rimu, jer volim oba grada, mislim da bih napisala najbolju knjigu na Mauiju, ili možda Australiji zbog krajolika.

Radite li na novom romanu? I želite li nam ukratko reći o čemu se radi?

Radim na novom romanu! Upravo sam predala prvi rukopis. Riječ je o djevojci koja je nesvjesno uključena u shemu krivotvorenja, istodobno gradeći brend na društvenim mrežama. Istražujem razne načine na koje smo LAŽNI u svom životu. I ja ga za sada zovem “Fake”!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s