Kletva mračna i samotna – Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer autorica je bestselera New York Timesa, mračnih i primamljivih romana za mlade i odrasle poput Kletva mračna i samotna, More Than We Can Tell i Letters to the Lost, kao i paranormalnih YA priča poput The Elemental Series i Thicker Than Water. Bavi se isključivo pisanjem, živi u području Baltimorea sa suprugom, sinovima, psom i mačkom. 

Ne znam otkud krenuti, nisam fan fantasy romana, ali ovaj me kupio. Toliko sam oduševljena da sumnjam da ću sve uspjeti prenijeti kroz ovu recenziju. Knjiga je toliko zabavna, moderna i neobična i ne ispušta se iz ruku. Čeka vas čarobno putovanje kroz mračnu bajku o odrastanju i donošenju nemogućih izbora. Jedva čekam nastavke!!!

Život kraljevića Rhena, nasljednika Emberfalla nije nimalo lak. Proklet od moćne čarobnice svake jeseni iznova ponavlja svoj život kao osamnaestogodišnjak. Jedini način da razbije kletvu je pronaći djevojku koja će se istinski zaljubiti u njega. No to je bilo prije nego što je saznao da se na kraju svake jeseni pretvara u opaku zvijer koja uništava sve pred sobom, dvorac, ljude, obitelj, ali i nadu.

 

Ni Harper ništa u životu nije bilo lako, otac joj je nestao, a majka joj umire. Brat pokušava održati obitelj na okupu i spasiti ih od problema koje je za sobom ostavio nestali otac. Ona boluje od cerebralne paralize, život ju je naučio da bude čvrsta, hrabra i borbena kako bi preživjela. Ali kad pokuša spasiti nekoga na ulicama Washingtona, ona biva uvučena u Rhenov svijet. Jedini spas da spasi kraljevstvo od potpune propasti upravo je Harper.

U trenutku ne duljem od otkucaja srca, svijet kao da klizne, i kao da me samo jedan dah dijeli od toga da shvatim sve ovo. Želim da pričeka, da zastane, da mi udijeli još jednu sekundu.”

Roman uspoređuju s Ljepoticom i zvijeri i zaista ima nekih poveznica s pričom, ali ne bih ju nazvala modernim prepričavanjem iste. Pravi je page turner i jednom kad krenete teško je stati s čitanjem jer svaka scena donosi nešto novo. Puno akcije, avanture, sjajnih likova i nekoliko obrata smješteno je u moderno doba, ali i u paralelni svijet mašte. Harper je iz modernog svijeta, a Rhen iz mračnog fantasy kraljevstva pa je zabavno bilo čitati kako se likovi međusobno sukobljavaju. Grey je moj najdraži lik, on je zapovjednik kraljevske garde i odan je Rhenu do smrti. Kemija između njega i Harper bila je puno zabavnija za promatranje, od njezinog odnosa s Rhenom.

Priča nema klasičnu tematiku dame u nevolji jer je Harper jedan poseban ženski lik, ona se borila do samog kraja, nije samo sjedila zaključana u sobi, već je uzela stvari u svoje ruke i pokušala pobjeći, nekoliko puta. Priča o čarobnoj zemlji, dvorcu iz bajke i zvijeri protkano dodatnom zabavom modernog svijeta stvara ugodnu kombinaciju za čitanje.

Izdavač: Sonatina naklada

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s