Stručnjak za ljubomoru i druge priče – Jo Nesbo

Jo Nesbo vrhunski je pisac trilera čiji su romani prevedeni diljem svijeta. Poznat je po vrhunskoj neizvjesnosti u svojim knjigama od koje se diže kosa u zrak. I u ovim očaravajućim pričama nam donosi opise mračnih zakutaka ljudskih srca i još jednom mogu reći da se Nesbo vratio na scenu u velikom stilu te ga je bilo gušt čitati u ovom za njega nesvakidašnjem izdanju.

Ove su priče s različitim konceptima. Imamo psihologa ubojicu i grčkog detektiva koji je stručnjak za teme ljubomore. Prva priča čija se radnja odvija u avionu predstavlja vrhunsku demonstraciju trilera s više iznenađenja od prosječnog romana s tristotinjak i više stranica, a ujedno je i moja omiljena priča jer na samom kraju vas čeka onaj dobro poznati, šokantni udarac u rebra kako samo Nesbo zna. 

 ”Plakalo mi se, kao i gotovo uvijek. A istovremeno sam bio sretan. Bio je to posao koji životu daje smisao. Bila si posebna i nikad te neću zaboraviti.”

 U samu radnju neću ulaziti jer nema potrebe, dovoljno je da vas u nekoliko rečenica koje sam napisala zainteresiram za čitanje. Ljubitelji autora će sasvim sigurno posegnuti i za ovom knjigom, dok se za ostale nadam da će ih za razliku od drugih romana privući možda mali broj stranica i izuzetno napete i mračne priče.

Za razliku od ostalih knjiga s kratkim pričama, ovdje vas čeka mnogo raznolikosti i nekoliko prolaznih pogleda na autorova maštovita postignuća. A do izražaja dolazi njegov karakterističan dar za stvaranje izvanredne atmosfere i šokantnih otkrića. Poveznica ljubomore i što su ljudi spremni učiniti pod utjecajem iste glavna je okosnica romana. Još jednom sjajno štivo iz pera mog omiljenog autora.

Izdavač: Fokus

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s