Every Summer After – Carley Fortune

Carley Fortune autorica je bestselera New York Timesa, Every Summer After. Njezina druga knjiga, Meet Me at the Lake, izlazi 2. svibnja 2023. To je ljubavna priča koja oduzima dah o dvoje stranaca koji se spoje kad su si najpotrebniji. Jednom, u ranim dvadesetima, i opet desetljeće kasnije. 

Every Summer After je Carleyin debitantski roman i međunarodni bestseler. Nostalgična priča o zaljubljenostima iz djetinjstva, prvim ljubavima te ljudima i izborima koji su nas zauvijek obilježili. Carley je nagrađivana novinarka i radila je kao urednica u nekim od vodećih kanadskih publikacija. Diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu Toronto Metropolitan. Carley je svoju mladost provela u predgrađu Sydneya u Australiji i u Barry’s Bayu, malom gradu na jezeru u ruralnom Ontariju i mjestu radnje za Every Summer After. Sada živi u Torontu sa suprugom i dva sina.

Teško je povjerovati da je ovo debitantski roman i prvo što je autorica objavila. Toliko sjajno atmosferski napisano da sam imala osjećaj da sjedim pored jezera sa stopalima u vodi i uživam u prirodi dok sam čitala ovaj roman. Napetost koju stvara, strah od nepoznatog,protkana je kroz cijelu knjigu i to je ono što čitatelju ne dopušta da ispusti ovaj roman iz ruku dok ne sazna što je to što je zapravo razdvojilo dvoje zaljubljenih.

Priča je ispričana u dva vremenska razdoblja u razmaku od dvanaest godina između prošlosti i sadašnjosti, smještena na jezeru u Kanadi. Probudila mi je sve nostalgične osjećaje zaljubljivanja po prvi put, pronalazak osobe koja vam je ukrala srce i u koju ste se zaljubili do ušiju. Percy i Sam upoznali su se kad su imali trinaest godina i godinama su provodili svako ljeto zajedno, razvijajući prijateljstvo koje se pretvorilo u vrstu ljubavi koju možete osjetiti samo kad se zaljubite u nekoga kao tinejdžer.

“I loved you so much that the word ‘love’ didn’t seem big enough for how I felt.”

Brzo se čita, uglavnom zato što je nećete htjeti ostaviti dok ne saznate rasplet, ali priča je zanimljiva iz mnogo aspekata koje pokriva, poput prijateljstva, tuge, gubitka roditelja, problematičnih veza, odrastanja i opraštanja. Likovi u knjizi su toliko normalni i pristupačni i rade greške prilikom odrastanja koje smo vjerojatno i sami radili, ali ostaju vjerni sebi. Velikim dijelom knjige oni su mladi pa ćete se osjećati da čitate YA roman, ali onaj dio u sadašnjosti pokazat će vam koliko je ova knjiga zrela i koliko je priča odrasla. Svidjelo mi se mjesto radnje i slike ljeta provedenih na suncu i rada u restoranu.

 

“I don’t take things for granted anymore. I don’t take people for granted. And I know time is not infinite.”

Roman Every Summer After pun je isprane ljetne nostalgije koja će vas natjerati da se prisjetite svoje prve ljetne simpatije. Toliko mi se svidjela ova knjiga da sam sigurna da sam svima koje poznajem rekla da je pročitaju, a sad isto govorim i vama, obavezno ju stavite na popis za čitanje. Mislim da nas od ove autorice čeka još puno sjajnih priča.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s